Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14851
Kategorie: Zelenina

Ingredience

350 g Kapusta hlávková
80 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 474kJ
11% Sacharidy 40 g
52% Tuky 39 g
13% Sodík 259 mg
41% Bílkoviny 23 g

Kapustový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku, máslo, žloutek, špetku soli a 2 lžíce studené vody uhněteme, těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut.

2

Kapustu omyjeme, košťál odstraníme a hlávku nakrájíme na nudličky. Podusíme na rozehřátém oleji 10 minut, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

3

Rozmícháme smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a opepříme.

4

Připravené těsto vyválíme, naplníme do kulaté rozevírací formy a několikrát propíchneme vidličkou. Navrch rozložíme kapustu a zalijeme vaječnou smetanou.

5

Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept