Jednoduchý recept

Vepřová panenka na majoránce

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vepřová panenka na majoránce 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14852
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Jablka
1 kávová lžička Majoránka
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
3% Sacharidy 10 g
34% Tuky 26 g
28% Sodík 554 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová panenka na majoránce postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3cm. Plátky přitiskneme dlaní k pracovní ploše, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omyté jablko rozkrájíme na osminky a odstraníme jádřinec. Cibuli a jablko podusíme na přepuštěném másle (3 lžíce) doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme horké.

3

Na stejné pánvi opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme máslo a pod pokličkou zvolna dusíme 3 minuty. Nakonec maso posypeme majoránkou. Přidáme cibuli s jablky a směs znovu dusíme pod pokličkou asi 2 minuty.

4

Pokrm upravíme na talíře.

Poznámka

Podáváme s listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Petula
Vepřová panenka na majoránce
Podávala jsem s bramborami pečenými v troubě a bylo to vynikající.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept