Platýz s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz s brokolicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar rybí |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 361,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 379,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Platýz - filety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky. |
2 | Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky. |
4 | Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl). |
5 | Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme. |
6 | Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova. |