Recept

Plněná rajčata s fazolkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14855
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Kerblík
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 593kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
11% Sodík 220 mg
11% Bílkoviny 6 g

Plněná rajčata s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme.

2

Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept