Plněná rajčata s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata s fazolkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14855 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kerblík |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 391,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kerblík, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná rajčata s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem. |