Cochifrito - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cochifrito
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14860 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí plec |
80 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 800,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 269,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí plec, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cochifrito postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve. |
2 | Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme. |