Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14865
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
350 g Cizrna
800 g Dršťky vařené
8 ks Hřebíček
200 g Jitrnice domácí
250 g Klobása Chorizo
1 špetka Muškátový oříšek
170 ml Olej bodlákový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
20 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
810 ml Víno bílé
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

104% Kalorie 2,054 kcal
Kilojoule 8 595kJ
60% Sacharidy 216 g
129% Tuky 96 g
34% Sodík 673 mg
156% Bílkoviny 88 g

Dršťky s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet. Slijeme, propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Na prudkém ohni přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, do změknutí. Slijeme, a propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Dršťky potopíme na 10 minut do vody, propláchneme a slijeme. Nakrájíme na 5 cm velké čtverce. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a utřený česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme dršťky, nasekané papriky, na kolečka nakrájené klobásy, víno a přivedeme k varu. Přidáme konzervovaná rajčata, tymián, protlak, chilli, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek, pepř a sůl, dle chuti. Nakonec vložíme na kolečka nakrájené jelítka a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 160°C 1-2 hodiny, až dršťky změknou.

3

Vyndáme z trouby, odstraníme bobkový list, přidáme cizrnu a dusíme ještě 10 minut pod pokličkou. Podáváme posypané nasekanou italskou petrželkou.

Poznámka

Dršťky použijeme vyprané, předvařené v páře a španělská jelítka morcilla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept