Recept

Kuře s rozinkami a piniovými oříšky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14866

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
3 polévková lžíce Hrozinky
1200 g Kuře
60 ml Olej olivový
40 g Olivy černé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
170 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 042kJ
7% Sacharidy 27 g
88% Tuky 66 g
25% Sodík 503 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuře s rozinkami a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.

2

Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.

3

Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept