Fideos a la catalana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fideos a la catalana
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14867 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Chorizo |
100 g | Klobása vepřová |
80 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
250 g | Vepřový bok |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 502,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Klobása vepřová, Oříšky piniové, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šafrán, Těstoviny Spaghettini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fideos a la catalana postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké. |
2 | V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Těstoviny spaghettiny jsou 2,5 cm dlouhé nudle.