Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14867
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chléb toastový
1 ks Cibule
100 g Klobása Chorizo
100 g Klobása vepřová
80 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,3 kávová lžička Šafrán
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Spaghettini
250 g Vepřový bok
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,896 kcal
Kilojoule 7 934kJ
37% Sacharidy 133 g
123% Tuky 92 g
102% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Fideos a la catalana postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.

2

V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

Těstoviny spaghettiny jsou 2,5 cm dlouhé nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept