Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14868
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
250 g Fazole bílé
2 kávová lžička Kmín římský
60 g Mangold
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
400 g Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová kýta
2,5 l Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 970 kcal
Kilojoule 4 058kJ
17% Sacharidy 61 g
68% Tuky 51 g
29% Sodík 576 mg
99% Bílkoviny 56 g

Cikánské ragú postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole namočíme na minimálně 3 hodiny do studené vody. Slijeme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme polovinu nasekaného česneku a cibule, smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přisypeme fazole, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zvolna 45 minut, do změknutí fazolí.

2

V ohnivzdorné nádobě rozpálíme zbytek oleje, přidáme zbylou cibuli, česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme koření, rozmarýn, papriku, kostky masa a smažíme dokud maso nezhnědne. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata, vývar a přivedeme k varu. Zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme asi 1 hodinu, potom přidáme fazole a sladké brambory, zalijeme 250 ml vody a vrátíme ještě na 30 minut do trouby.

3

Pečeme dokud nejsou brambory měkké. Přimícháme natrhaný mangold a pečeme ještě 5 minut, dokud nezvadne. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.

Poznámka

Brambory použijeme oranžové druh jam. Papriku použijeme uzenou a sladkou mletou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept