Pato con peras - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pato con peras
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Čokoláda hořká |
1 špetka | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
2 kg | Kachna mražená |
60 g | Mandle |
8 ks | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalotka |
80 ml | Sherry brandy |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Čokoláda hořká, Hřebíček, Hrušky, Mandle, Muškátový oříšek, Šalotka, Skořice celá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pato con peras postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme muškátový oříšek, papriku, hřebíček, sůl a pepř. Směsí koření poprášíme porce kachny. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a porce kachny v něm osmahneme. Vyjmeme z nádoby. |
2 | V nádobě ponecháme jen lžíci výpeku, poklademe šalotkou, mladou mrkví a přidáme bobkový list. Smažíme na středním plameni 3-4 minuty dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme ještě asi 2 minuty, přilijeme sherry a vaříme 1 minutu. Přidáme tymián, skořici, vývar a do nádoby vrátíme porce kachny. |
3 | Přivedeme k varu, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené 70 minut, jednou obrátíme. Na kachnu položíme půlky hrušek a pečeme ještě 20 minut. |
4 | V mixéru nasekáme pražené mandle na malé kousky a smícháme se strouhanou čokoládou. |
5 | Hotovou kachnu přendáme na talíř a uchováme teplou. Pekáč dáme na plotnu a obsah přivedeme k varu. Vaříme 7-10 minut. 60 ml horkého výpeku přilijeme k mandlím, čokoládě a smícháme. Pastu zašleháme do výpeku v pečící nádobě, aby zhoustla. Omáčku osolíme a nalijeme na kachnu. |
Poznámka
Hrušky použijeme zralé, ale tvrdší.