Recept

Jahelník s čerstvým ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14872

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
3 ks Banány
100 g Hrozinky
1 špetka Hřebíček mletý
200 g Jáhly - loupané proso
100 g Slunečnice - semena
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,5 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 328kJ
28% Sacharidy 99 g
55% Tuky 41 g
8% Sodík 167 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jahelník s čerstvým ovocem postup přípravy receptu:

1

Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.

2

Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.

3

Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.

4

Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept