Recept

Polévka s játrovou zavářkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14874
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

250 g Játra hovězí
1 špetka Majoránka
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
10% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
80% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Polévka s játrovou zavářkou postup přípravy receptu:

1

Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.

2

Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.

3

Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.

4

Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept