Pikantní sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sardinky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14875 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
340 g | Sardinky v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 854,0mg |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 25,6mg |
Vláknina | 370,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sardinky postup přípravy receptu:
1 | Sardinky vyjmeme z oleje a necháme okapat. Potom je těsně vedle sebe urovnáme na podnos. |
2 | Oloupané cibulky nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek rozdrtíme. Smícháme cibuli, česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a ocet. Marinádou přelijeme sardinky a přikryjeme fólií. Necháme rozležet v chladničce asi 1 hodinu. |
Poznámka
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm.