Recept

Bramborový hrnec se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14876

Ingredience

400 g Anglická slanina
500 g Brambory
500 g Fazolové lusky zelené
500 g Hrušky
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
11% Sacharidy 39 g
61% Tuky 46 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Bramborový hrnec se slaninou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme.

2

Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé.

3

Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou.

4

Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept