Recept

Bramborová hnízda s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14877
Kategorie: Brambory

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Jablka
100 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 023kJ
12% Sacharidy 43 g
39% Tuky 29 g
23% Sodík 463 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bramborová hnízda s jablky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme je se změklým máslem (půl dávky), 4 žloutky, solí a špetkou muškátu. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 4 hnízda. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut.

2

Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. 8 jich necháme stranou, zbylé nakrájíme na malé kousky.

3

Mouku osmahneme na lžíci másla, zalijeme 125ml vody a vína a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony, prohřejeme, osolíme a opepříme.

4

Omáčku a nakrájená jablka upravíme do hnízd a pokrm ozdobíme mátou a dílky jablek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept