Judias verdes en salsa de tomate - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Judias verdes en salsa de tomate
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14878 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 627,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Judias verdes en salsa de tomate postup přípravy receptu:
1 | Fazolky vaříme 3 minuty ve vroucí slané vodě, slijeme a odstavíme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a 5 minut smažíme na středním ohni, dokud nezměkne. Vmícháme nadrobno nasekaný česnek a smažíme ještě 1 minutu. Přisypeme papriku, chilli, rozdrcený bobkový list a 1 minutu smažíme, poté přidáme nakrájená konzervovaná rajčata. Vaříme zvolna 15 minut, dokud se neodpaří část vody a omáčka nebude kašovitá. |
3 | Přidáme fazolky, nasekanou petržel, osolíme, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
1