Jehněčí caldereta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí caldereta
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 ks | Kosti vepřové |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
25 g | Strouhanka |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 165,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Kmín římský, Máta, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Skořice mletá, Strouhanka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti vepřové, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí caldereta postup přípravy receptu:
1 | Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, papriku, utřený česnek a smažíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí, šunkovou kost nebo odřezky, krájená rajčata z konzervy, nasekanou petrželku, mátu, protlak, bobkové listy, víno a 185 ml vody. Přivedeme k varu, zakryjeme a pečeme 1 až 1 1/2 hodiny v předehřáté troubě na 180°C, dokud maso nezměkne. |
2 | Smícháme kmín, mletou papriku, strouhanku, skořici a špetku pepře. |
3 | Jehněčí vyndáme z pečící nádoby, bobkový list a šunkovou kost vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme i s vývarem na pyré. Smícháme se strouhankovou směsí. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Maso vrátíme do omáčky a při střední teplotě prohřejeme a podáváme. |