Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14880
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1000 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kmín římský
1 ks Kosti vepřové
2 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
25 g Strouhanka
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
6% Sacharidy 20 g
171% Tuky 128 g
12% Sodík 239 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jehněčí caldereta postup přípravy receptu:

1

Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, papriku, utřený česnek a smažíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí, šunkovou kost nebo odřezky, krájená rajčata z konzervy, nasekanou petrželku, mátu, protlak, bobkové listy, víno a 185 ml vody. Přivedeme k varu, zakryjeme a pečeme 1 až 1 1/2 hodiny v předehřáté troubě na 180°C, dokud maso nezměkne.

2

Smícháme kmín, mletou papriku, strouhanku, skořici a špetku pepře.

3

Jehněčí vyndáme z pečící nádoby, bobkový list a šunkovou kost vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme i s vývarem na pyré. Smícháme se strouhankovou směsí. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

4

Maso vrátíme do omáčky a při střední teplotě prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept