Recept

Vařená čočka s klobáskou chorizo

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14881

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Klobása Chorizo
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
1 ks Rajčata
2 ks Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
400 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,754 kcal
Kilojoule 7 340kJ
19% Sacharidy 70 g
181% Tuky 136 g
97% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Vařená čočka s klobáskou chorizo postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.

2

V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.

3

Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.

4

V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.

Poznámka

Čočku použijeme zelenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept