Filé z tresky zapečené s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky zapečené s cibulkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 588,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky zapečené s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladničky. |
2 | Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 30 minut. Očištěné cibulky omyjeme, polovinu nasekáme a zbylé nahrubo nakrájíme. |
3 | Filé osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opékáme na 2 lžících rozehřátého másla asi 5 minut po obou stranách odzlatova. |
4 | Nasekané cibulky osmahneme na 3 lžících másla, smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Směsí pokryjeme filé a zapečeme v troubě pod grilem. |
5 | Brambory s nakrájenou cibulí opečeme na zbylém másle a podáváme k filé. |