Králík na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na červeném víně
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14884 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Chorizo |
2 kg | Králičí maso |
100 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Porce králíka osolíme (polovina dávky), v ohnivzdorné nádobě rozpálíme polovinu oleje a postupně na něm osmažíme porce králíka, každý kousek asi 4 minuty, dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Do výpeku přilijeme zbytek oleje, nasekanou cibuli a smažíme asi 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a zvolna dusíme 10 minut. Přimícháme papriku, utřený česnek, nakrájenou šunku, chorizo, papriku, tymián, víno, porce králíka a 2 lžíce nasekané petrželky. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 35 minut, až bude maso měkké. |
3 | Vyjmeme králíka a omáčku dál vaříme na mírném ohni 20-30 minut, dokud se neodpaří část objemu a nezvýší se hustota. Potom vrátíme králíka zpět a prohřejeme. Osolíme, posypeme petrželkou a podáváme. |