Recept

Králík na červeném víně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14884
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Klobása Chorizo
2 kg Králičí maso
100 ml Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka parmská
2 polévková lžíce Tymián sušený
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
2% Sacharidy 7 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 281 mg
97% Bílkoviny 55 g

Králík na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Porce králíka osolíme (polovina dávky), v ohnivzdorné nádobě rozpálíme polovinu oleje a postupně na něm osmažíme porce králíka, každý kousek asi 4 minuty, dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou.

2

Do výpeku přilijeme zbytek oleje, nasekanou cibuli a smažíme asi 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a zvolna dusíme 10 minut. Přimícháme papriku, utřený česnek, nakrájenou šunku, chorizo, papriku, tymián, víno, porce králíka a 2 lžíce nasekané petrželky. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 35 minut, až bude maso měkké.

3

Vyjmeme králíka a omáčku dál vaříme na mírném ohni 20-30 minut, dokud se neodpaří část objemu a nezvýší se hustota. Potom vrátíme králíka zpět a prohřejeme. Osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept