Hrušky s mangovým pyré a vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s mangovým pyré a vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14886 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Kompot hruškový |
2 ks | Mango |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 295,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kompot hruškový, Mango, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s mangovým pyré a vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky necháme na sítu okapat. |
2 | Manga oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky. Rozmixujeme na kaši a během mixování přisypeme lžíci moučkového cukru. |
3 | Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do mangového pyré. |
4 | Na 4 talíře rozdělíme pyré, na ně ozdobně rozložíme hrušky a vždy kopeček vanilkové zmrzliny. Dezert posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. |