Recept

Kuře se šafránovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14887

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Kuře
60 ml Olej olivový jedlý
40 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
375 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,282 kcal
Kilojoule 5 362kJ
6% Sacharidy 23 g
114% Tuky 85 g
42% Sodík 840 mg
140% Bílkoviny 78 g

Kuře se šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci se zesíleným dnem rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme oříšky, chlebové kostičky z jednoho krajíce chleba, bez kůrky a smažíme 3 minuty, dozlatova. Vyndáme na papírový ubrousek. Necháme vychladnout, vložíme do mixéru, přisypeme skořici, šafrán, česnek, polovinu petrželky a zpracujeme na hrubší, drobivou pastu.

2

Ve stejné nádobě rozpálíme zbývající olej a usmažíme na něm porce kuřete, dohněda. Přendáme na talíř, na olej přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí.

3

K hotové cibuli vrátíme kuře, přilijeme víno, vývar, přidáme bobkový list, tymián a zvolna dusíme, zakryté asi 1 hodinu, dokud kuře nezměkne. Vyjmeme a uchováme v teple.

4

Do výpeku přidáme oříškovou pastu a krátce povaříme, odstavíme, přimícháme citrónovou šťávu, žloutky, zbytek petrželky a vrátíme na oheň. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale nevaříme.

5

Osolíme, přidáme kuře a před podáváním prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept