Kuře se šafránovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se šafránovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 kg | Kuře |
60 ml | Olej olivový jedlý |
40 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
375 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 466,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Oříšky piniové, Skořice mletá, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci se zesíleným dnem rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme oříšky, chlebové kostičky z jednoho krajíce chleba, bez kůrky a smažíme 3 minuty, dozlatova. Vyndáme na papírový ubrousek. Necháme vychladnout, vložíme do mixéru, přisypeme skořici, šafrán, česnek, polovinu petrželky a zpracujeme na hrubší, drobivou pastu. |
2 | Ve stejné nádobě rozpálíme zbývající olej a usmažíme na něm porce kuřete, dohněda. Přendáme na talíř, na olej přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. |
3 | K hotové cibuli vrátíme kuře, přilijeme víno, vývar, přidáme bobkový list, tymián a zvolna dusíme, zakryté asi 1 hodinu, dokud kuře nezměkne. Vyjmeme a uchováme v teple. |
4 | Do výpeku přidáme oříškovou pastu a krátce povaříme, odstavíme, přimícháme citrónovou šťávu, žloutky, zbytek petrželky a vrátíme na oheň. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale nevaříme. |
5 | Osolíme, přidáme kuře a před podáváním prohřejeme. |