Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 320 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14888

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Hovězí oháňka
375 ml Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
400 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
375 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 411kJ
5% Sacharidy 19 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 444 mg
29% Bílkoviny 16 g

Guláš z oháňky postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a obalíme v kořeněné mouce.

2

Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme 2 lžíce oleje a postupně maso osmažíme do hněda. Přilijeme zbytek oleje, rozpálíme, vložíme nasekanou cibuli, pórek, mrkev, celer, česnek a smažíme asi 5 minut, do měkka.

3

Přimícháme krájená rajčata z konzervy, víno, vývar, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Do hrnce ponoříme maso, přiklopíme, pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 4 - 5 hodin, záleží na velikosti oháňky. Dobře pečené maso musí jít snadno od kosti.

4

Podáváme posypané petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kořeněnou mouku vytvoříme smícháním mleté papriky, pepře, soli a mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept