Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Kuřecí samfaina 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14891
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
350 g Cuketa
1000 g Kuře
400 g Lilek
60 ml Olej olivový
2 ks Paprika zelená
800 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 360kJ
7% Sacharidy 25 g
74% Tuky 55 g
20% Sodík 394 mg
92% Bílkoviny 51 g

Kuřecí samfaina postup přípravy receptu:

1

Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.

2

Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.

3

Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.

4

Podáváme teplé, dle chuti dosolené.

Poznámka

Do směsi bylinek použijeme tymián, oregano a petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept