Kuřecí samfaina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí samfaina
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
350 g | Cuketa |
1000 g | Kuře |
400 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
800 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cuketa, Kuře, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí samfaina postup přípravy receptu:
1 | Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí. |
2 | Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne. |
3 | Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou. |
4 | Podáváme teplé, dle chuti dosolené. |
Poznámka
Do směsi bylinek použijeme tymián, oregano a petrželku.