Escalivada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Escalivada
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14893 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
6 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Paprika červená |
4 ks | Paprika oranžová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapary sterilované, Lilek, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Escalivada postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná. |
2 | Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. |
3 | Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme. |
4 | Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu. |
Poznámka
Lilky použijeme menší, přibližně 16 cm dlouhé.