Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14893
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary sterilované
6 ks Lilek
80 ml Olej olivový extra panenský
4 ks Paprika červená
4 ks Paprika oranžová
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 477kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 372 mg
12% Bílkoviny 6 g

Escalivada postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná.

2

Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout.

3

Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme.

4

Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu.

Poznámka

Lilky použijeme menší, přibližně 16 cm dlouhé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept