Recept

Křepelky ve vinných listech

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14894

Ingredience

2 ks Citrony
1 kg Křepelka
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
100 g Vinné listy
60 ml Vývar drůbeží
250 g Řeřicha
8 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 324kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 23 g
20% Sodík 404 mg
104% Bílkoviny 59 g

Křepelky ve vinných listech postup přípravy receptu:

1

Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.

2

Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.

3

Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.

4

Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.

Poznámka

Servírujeme teplé. Do pokrmu použijeme olátky šunky jamón nebo prosciutto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept