Křepelky ve vinných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky ve vinných listech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 kg | Křepelka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Řeřicha |
100 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka parmská |
100 g | Vinné listy |
60 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 940,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křepelka, Řeřicha, Sůl, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Sherry brandy, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky ve vinných listech postup přípravy receptu:
1 | Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek. |
2 | Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř. |
3 | Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy. |
4 | Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Do pokrmu použijeme olátky šunky jamón nebo prosciutto.