Recept

Pečená jehněčí kýta

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14895
Kategorie: Maso

Ingredience

8 stroužek Česnek
1200 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Petržel - nať
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 080kJ
3% Sacharidy 9 g
62% Tuky 46 g
12% Sodík 237 mg
102% Bílkoviny 57 g

Pečená jehněčí kýta postup přípravy receptu:

1

Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.

2

Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.

3

Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.

4

Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé. Bylinky používáme pokud možno čerstvě nasekané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept