Pečená jehněčí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kýta
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1200 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kýta postup přípravy receptu:
1 | Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem. |
2 | Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme. |
3 | Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu. |
4 | Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Bylinky používáme pokud možno čerstvě nasekané.