Capellini po katalánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Capellini po katalánsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14897 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra kuřecí |
75 g | Máslo čerstvé |
250 g | Maso mleté - mix |
1 l | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Passata (drcená rajčata) |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
400 g | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Capellini |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 143,6mg |
Draslík | 404,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel - nať, Pórek, Sherry brandy, Těstoviny Capellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Capellini po katalánsku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout. |
2 | Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí. |
3 | Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. |
4 | Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Těstoviny použijeme vařené.