Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14898
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Omáčka
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Rajčata
2 kávová lžička Tymián čerstvý
Tumbet
500 g Brambory
500 g Lilek
250 ml Olej olivový
500 g Paprika zelená
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 143kJ
8% Sacharidy 28 g
61% Tuky 46 g
8% Sodík 151 mg
10% Bílkoviny 6 g

Tumbet postup přípravy receptu:

1

Rajčata ponoříme na 10 vteřin do horké vody, potom ihned do studené, oloupeme, rozpůlíme, vybereme dužinu a semena, rajčata nasekáme na drobno.

2

V pánvi rozpálíme olej, na mírném ohni smažíme nasekanou červenou cibuli a utřený česnek do změknutí. Zvýšíme teplotu a přidáme rajčata s tymiánem, vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne, osolíme.

3

Brambory nakrájíme na půl cm silné plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do měkka. Přendáme je do zapékací nádoby 27 x 21 x 5 cm, mírně osolíme.

4

Do pánve po bramborách vložíme plátky lilků a smažíme každý 3 minuty z obou stran. Můžeme přilít olej, lilky vyjmeme a necháme na ubrousku vykapat. Nandáme na vrstvu brambor, mírně osolíme.

5

Po lilku dáme do pánve nakrájené papriky a smažíme do měkka. Vyndáme na ubrousek, necháme okapat, nandáme na lilky, osolíme. Zalijeme omáčkou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.

Poznámka

Podáváme teplé, posypané nasekanou petrželí jako přílohu k rybě či masu, nebo o pokojové teplotě s majonézou allioli jako předkrm. Servírujeme teplé. Brambory použijeme odrůdy Kipfler nebo Pontiac.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept