Ovocný salát z čerstvého ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát z čerstvého ovoce
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14900 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 827kJ
10% Sacharidy 34 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 14 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 446,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Jogurt bílý, Mandle, Pomeranče, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocný salát z čerstvého ovoce postup přípravy receptu:
1 | Ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Smícháme ve velké míse, poté rozdělíme do čtyř mističek a každou porci posypeme 2 lžícemi strouhaných mandlí. |
3 | Jogurt promícháme s javorovým sirupem a rozdělíme do mističek. |
Poznámka
Servírujeme studené.