Chlebový nářez - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nářez
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14902 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chléb Knaeckebrot |
100 g | Cibulka jarní |
50 g | Hovězí uzený jazyk |
1 kávová lžička | Křen |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
0,5 hrst | Petržel - nať |
100 g | Pstruh uzený |
100 g | Salám Turistický trvanlivý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce | Sýr krémový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 48,7mg |
Draslík | 257,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Křen, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sýr krémový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb Knaeckebrot, Hovězí uzený jazyk, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pstruh uzený, Salám Turistický trvanlivý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nářez postup přípravy receptu:
1 | Z chleba nakrájíme 24 krajíců, rozložíme na pracovní desku. 16 krajíců namažeme máslem. |
2 | Očištěnou cibuli pokrájíme a spolu s plátky uzeného masa rozložíme na osm kousků chleba. Poté na ně přidáme rozkrájenou cibuli. |
3 | Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jader a krájíme na proužky, salám na kostičky a spolu s proužky paprik rozložíme na zbylé namazané plátky chleba. |
4 | Sýr smícháme se smetanou a křenem. Touto směsí namažeme zbylé kousky chleba. Plátky filetů nakrájíme na kousky, položíme na sýrovou pomazánku a ozdobíme snítkem petržele. |
5 | Chleby rozložíme na tác a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.