Huevos a la flamenca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huevos a la flamenca
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
150 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrášek |
100 g | Klobása Chorizo |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 267,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Huevos a la flamenca postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo. |
2 | Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká. |
3 | 4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut. |
4 | Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru. |
5 | Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé. |
Poznámka
Do pokrmu použijeme šunku jamón nebo prosciutto.