Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14903
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
150 g Chřest bílý
1 ks Cibule
100 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrášek
100 g Klobása Chorizo
80 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka parmská
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
9% Sacharidy 31 g
48% Tuky 36 g
22% Sodík 447 mg
38% Bílkoviny 21 g

Huevos a la flamenca postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.

2

Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.

3

4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.

4

Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.

5

Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.

Poznámka

Do pokrmu použijeme šunku jamón nebo prosciutto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept