Pollo relleno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pollo relleno
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kuře |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 279,3mg |
Draslík | 611,7mg |
Vláknina | 702,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pollo relleno postup přípravy receptu:
1 | Nádivku připravíme tak, že smícháme nasekanou šunku nebo slaninu, mleté maso, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, muškátový oříšek, cibuli nakrájenou nadrobno, oregano a citrónovou šťávu. Přimícháme vejce a důkladným hnětením vše spojíme. Dobře osolíme. |
2 | Kuře opláchneme, osušíme a naplníme nádivkou, nohy svážeme. Přendáme do pekáče vymazaného olejem, osolíme, opepříme a dáme na 30 minut péci do předehřáté trouby na 200°C. |
3 | Teplotu snížíme na 180°C, pečeme ještě 35 - 40 minut. Před porcováním necháme 10 minut odpočívat. |
4 | Na talíř servírujeme s nádivkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.