Recept

Španělské gratinované brambory

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14905

Ingredience

600 g Brambory
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sardelové řezy
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
6% Sacharidy 22 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 311 mg
24% Bílkoviny 13 g

Španělské gratinované brambory postup přípravy receptu:

1

Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele.

2

Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm.

3

Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem).

4

Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept