Španělské gratinované brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské gratinované brambory
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14905 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelové řezy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 660,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské gratinované brambory postup přípravy receptu:
1 | Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele. |
2 | Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm. |
3 | Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem). |
4 | Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.