Flan de naranja - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flan de naranja
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14912 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
275 g | Cukr moučkový |
200 ml | Pomerančová šťáva |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 709,2mg |
Draslík | 178,0mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Flan de naranja postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku dáme 80 g cukru a 60 ml vody, zvolna mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme plamen, aby voda začala mírně vřít, vaříme 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu a nezačně slabě vonět po karamelu. Hotovou karamelovou směs ihned rozlijeme do čtyř tukem vymazaných formiček o objemu 125 ml rovnoměrně po dně. |
2 | Troubu vyhřejeme na 170°C, formičky s karamelem postavíme na plech s vyššími okraji. |
3 | Do rendlíku nalijeme pomerančovou šťávu, zbytek cukru a na mírném ohni pomalu mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, 2 minuty vaříme, dokud směs nezíská hustotu sirupu. 10 minut necháme chladit. |
4 | Žloutky s celým vejcem utřeme, přilijeme sirup a mícháme, dokud se vše nespojí. Směs přelijeme přes sítko, lžící rozdělíme do formiček. Do plechu nalijeme vroucí vodu, která sahá do půlky formiček. Zapékáme 15 minut, poté necháme při pokojové teplotě vychladnout. Vychladlé dáme ještě na 2 hodiny do lednice. |
5 | Před podáváním ponoříme formičky do horké vody na cca 10 vteřin, poté vyklopíme na dezertní talířek. |
Poznámka
Servírujeme studené.