Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14915
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
18 ks Fíky sušené
120 g Mandle
175 g Med včelí
125 ml Sherry brandy
0,3 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
20% Sacharidy 72 g
58% Tuky 44 g
0% Sodík 9 mg
17% Bílkoviny 10 g

Higos rellenos postup přípravy receptu:

1

Sherry, med, skořici, sušené fíky a 375 ml vody dáme do rendlíku, přivedeme k varu, zmírníme oheň, vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 3 hodiny odpočívat. Fíky vyndáme, omáčku uchováme pro pozdější využití.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Rendlík s omáčkou dáme znovu na oheň a zvolna vaříme 5 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavíme. Pomocí nůžek odstraníme z fíků stopky, do každého vyřízneme menší otvor. Do každého fíku vložíme jednu oloupanou mandli a pár úlomků čokolády.

3

Plněné fíky přendáme na plech, pečeme 15 minut, dokud se čokoláda nerozteče.

4

Servírujeme tři fíky na osobu, zalité trochou sirupu a ozdobené šlehačkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Sherry použijeme tmavé, např. Pedro Ximenez.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept