Higos rellenos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Higos rellenos
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14915 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
18 ks | Fíky sušené |
120 g | Mandle |
175 g | Med včelí |
125 ml | Sherry brandy |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 404,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 13,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Fíky sušené, Mandle, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Higos rellenos postup přípravy receptu:
1 | Sherry, med, skořici, sušené fíky a 375 ml vody dáme do rendlíku, přivedeme k varu, zmírníme oheň, vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 3 hodiny odpočívat. Fíky vyndáme, omáčku uchováme pro pozdější využití. |
2 | Troubu předehřejeme na 180°C. Rendlík s omáčkou dáme znovu na oheň a zvolna vaříme 5 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavíme. Pomocí nůžek odstraníme z fíků stopky, do každého vyřízneme menší otvor. Do každého fíku vložíme jednu oloupanou mandli a pár úlomků čokolády. |
3 | Plněné fíky přendáme na plech, pečeme 15 minut, dokud se čokoláda nerozteče. |
4 | Servírujeme tři fíky na osobu, zalité trochou sirupu a ozdobené šlehačkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Sherry použijeme tmavé, např. Pedro Ximenez.