Pošírovaná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírovaná vejce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14919 |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt bílý |
100 g | Kopřiva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Pampeliškové listy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Řeřicha |
100 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 493,9mg |
Draslík | 653,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopřiva, Pampeliškové listy, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírovaná vejce postup přípravy receptu:
1 | Cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Oprané a osušené žampiony nakrájíme na plátky. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bylinky s cibulkou a žampiony, podusíme, osolíme, opepříme. |
3 | Po 4 minutách přidáme jogurt, ihned odstavíme z ohně. |
4 | Do kastrůlku vlijeme 1 dcl vody, přilijeme citronovou šťávu, zahřejeme, poté do lázně rozklepneme vejce a pošírujeme. |
5 | Bylinky rozložíme na talíře a servírujeme se dvěma pošírovanými vejci na jednu porci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.