Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14920

Ingredience

150 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
80 ml Káva Espresso
1 kávová lžička Sherry brandy
300 ml Smetana 6% (do kávy)
7 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
8% Sacharidy 30 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 63 mg
13% Bílkoviny 7 g

Cikánský rukáv postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se silnou černou kávou, dokud se nerozpustí. Vyjmeme z lázně a rozmícháme do hladka. Necháme vychladnout.

2

Utřeme žloutky s cukrem do krému a přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kávou. Bílky ušleháme do sněhu, opatrně spojíme s krémem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem.

3

Troubu předehřejeme na 180°C, roládu pečeme asi 15 mimut, vypneme troubu a necháme otevřená dvířka. Po 10 minutách roládu vyndáme na čistou utěrku posypanou cukrem a kakaem. Necháme 30 minut vychladnout.

4

Roládu pokapeme sherry a potřeme šlehačkou. S pomocí utěrky zavineme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do lednice.

5

Podáváme nakrájené na plátky.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo sherry můžeme použít rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept