Salát z těstovin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14921 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
8 polévková lžíce | Mléko kefírové |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Ořechy pekanové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
350 g | Těstoviny Penne |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 427,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Ořechy pekanové, Salát římský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin postup přípravy receptu:
1 | Nudle dáme vařit do osolené vody. |
2 | Mezitím oloupeme česnek, nahrubo nasekáme. Omytý salát vysušíme, nakrájíme na proužky. Gorgonzolu pokrájíme na kostičky. |
3 | Olej rozehřejeme na pánvi, podusíme na něm česnek, přidáme salát a sýr a počkáme tak dlouho, až se sýr rozpustí. Vmícháme kefír a nasekané oříšky. Osolíme, opepříme a přidáme chilli. |
4 | Uvařené nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je vysypeme do mísy, přidáme salát a řádně promícháme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.