Tocino de cielo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tocino de cielo
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14923 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
285 g | Cukr moučkový |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 7,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tocino de cielo postup přípravy receptu:
1 | Do pánvičky dáme 120 g cukru a 2 lžíce vody, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, až do karamelové hmoty. Odstavíme, přelijeme do čtvercové pečicí formy o průměru 20 cm. Formou zakroužíme, aby se karamel po dně rozlil. |
2 | Do rendlíku nalijeme 250 ml vody, přidáme vanilku a zbytek cukru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až tekutina zhoustne do podoby sirupu. Vyjmeme vanilkový lusk a necháme vychladnout. |
3 | Ponorným mixérem utřeme vejce a žloutky do hladka. Za stálého šlehání přilijeme sirup, když se hmoty spojí, zalijeme vzniklou tekutinou karamel v pečicí nádobě. |
4 | Pečicí nádobu vložíme do větší nádoby, do jedné třetiny zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, do ztuhnutí. Necháme zcela vychladnout. |
5 | Před podáváním ponoříme formu na 30 sekund do horké vody, aby karamel trochu povolil. Nožem obkroužíme hmotu dokola, aby se odlepila od stěn. Vyklopíme na podnos a nakrájíme na čtverečky. |
Poznámka
Servírujeme studené.