Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14924
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
150 g Čekanka
100 g Celer řapíkatý
2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Fenykl čerstvý
2 polévková lžíce Kapary sterilované
2 ks Matjesy - filet
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 713kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 26 g
27% Sodík 540 mg
55% Bílkoviny 31 g

Salát Nica postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.

3

Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.

4

Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept