Bizcocho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bizcocho
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14926 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
380 g | Cukr moučkový |
185 g | Mouka polohrubá |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 85,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bizcocho postup přípravy receptu:
1 | Ponorným šlehačem utřeme vejce s cukrem, až vznikne hladký krém. Přišleháme nastrouhanou citrónovou kůru a mouku. |
2 | Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na 160°C. |
3 | Těsto nalijeme do připravené formy, pečeme 70 minut. Troubu vypneme, otevřeme dvířka, buchtu necháme v troubě ještě 5 minut. |
4 | Poté ji vyndáme a necháme ve formě zcela vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.